HTML

East coast - West coast

Vulkáni hamu-első repülés-NYC-Niagara vízesés-Washington-San Francisco-Los Angeles-Las Vegas-Grand Canyon

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Angyalok városa, vagy mégsem???

2010.05.23. 06:36 009_

13. nap

Los Angeles

Reggel az Angyalok városában ébredtünk. Mindennek ellent mond az alábbi kép, de hát változnak az idők, ma már nem az angyalok városa, vagy Darth Vader került a jó oldalra.

 

Más lehetőséget nem látva egy egész napos városnéző túrára fizettünk be. Azt kell tudni, Los Angelesről, hogy ha itt át akarsz menni egyik kerületből a másikba, mintha Zuglóból-Újpestre mennél, itt akkor is autópályára kell fel menned, és jó esetben megúszod 20-25 km-es távolsággal. Így jobbnak láttuk, ha profira bízzuk magunkat. A sofőrünk Pablo Basques ügyesen kerülte ki a tegnap már emlegetett közlekedési lekvárokat.

Mindenki, aki eddig említette itt a blogon egy-egy hozzászólásban, hogy tudunk élni. Leszögezném: NEM MI, EZEK TUDNAK ITT ÉLNI!!!

Reggel a városnéző társaság embere jött értünk, aki bevitt minket a Santa Monica beli központjukba. Innen indultunk tovább már nagyobb létszámban, a korábban már említett Pablo-val.

Kezdésként a Santa Monica-i mólónál, valamint annál a strandnál landoltunk, melyet a Baywatch forgatásaira használtak. (próbáltam Mitch-et is lefényképezni)

Innen Bel-air és Beverly Hills felé vettük az irányt, ahol először Britney Spears, majd Anthonyi Hopkins otthonát mutatták meg. Ezután a kaliforniai kormányzó ingatlanai következtek. Arnold Schwarzenegger-nek egyetlen utcában 4 ingatlan van, ebből egy látható szabad szemmel is.

Az látható, hogy a privát szférát nagyon szeretnék megőrizni, így bokrokkal, fákkal védik magukat, hogy ne láss be hozzájuk, a legtöbb esetben így nagy vonalakban látod a házat.

A teljesség igénye nélkül még láttuk Kevin Costner, Adam Sandler, Kurt Russel, Sylvester Stallone egy korábbi otthonát (azért korábbi, mert minden szomszédjával összeveszett, így költöznie kellett). Elmondták, hogyha ezeken a területeken Te nem egy olyan buszban vagy, mint mi, hanem sétálsz az utcán, vagy kocsiból próbálsz meg belesni egy-két helyre, akkor a rendőrök rád „szállnak” és nem büntetnek, de lépten nyomon igazoltatnak, míg meg nem unod és elmész.

Láttuk, ahol a Bel-Air hercegét forgatták Will Smith-el, az Olasz meló metró állomását, ahol a Mini-Morisokkal lehajtanak. Az Oceans Eleven helyszínein is jártunk móló, étterem.

Ellátogattunk a Rodeo-drive-ra ahol a gazdagok vásárolnak, mi csak kirakatot és autókat nézegettünk egyébként (Timi ne vikszold már annyit azt a nyüves gyémántot, amit ma kaptál! :-)  )

 

 

Tettük egy rövid megállót Little-Mexikóban, ami egy bazár tulajdonképpen rengeteg minden csecse-becsével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután a híres Hollywood Boulvard-ra mentünk, ahol a Kodak Theatre található, illetve a csillagok az utcán. Nem volt idők mindegyik érdekesen végig menni, így csak két érdekesség:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emellett különböző figurákkal lehetett fényképezkedni:

 

 

 

Innen a sofőrünk a Mulholland Drive-ra vitt, ahol a Hollywood felirat már egész közel, valamint a város látványa is fantasztikus.

 

Innen még a Universal studio felé vitt el minket, ahova holnap mi is megyünk majd, végül mindenkit visszaszállítottak a hotele elé.

Mozgalmas nap volt.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://3het-usa.blog.hu/api/trackback/id/tr182024374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása